Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani

Faq

Pogosta vprašanja povezana s kartonskim paletami


Ali kartonska paleta Palletkraft izpolnjuje vse zakonske zahteve izvoza v druge države, kot je to urejeno pri lesenih paletah?

Seveda! Še več – kartonske palete Palletkraft ne potrebujejo dodatnih finančnih vložkov v npr. toplotno obdelavo ali zaplinjevanje, ker so narejene iz valovitega kartona. Ta pa je skladen z vsemi mednarodnimi zahtevami glede izvoza ali prenosa izdelkov v drugo državo - ISPM 15.

Kako se je mogoče znebiti rabljene kartonske palete Palletkraft?

Kartonsko paleto Palletkraft je mogoče 100 % reciklirati. Ko paleta doseže svoj cilj, jo prejemnik preprosto stisne in jo da v zbirnik odpadnega kartona oziroma ravna z njo tako kot z valovitim kartonom.
Tipično paleto Palletkraft bo mogoče prodati za približno 0,40 EUR/kos odpadnega materiala. Tako se boste izognili stroškom, ki ste jih imeli do sedaj z lesenimi paletami po uporabi, in prihranili od 1,5 do 2,2 EUR/paleto.

 

Koliko je kartonsko paleta PalletKraft dejansko "prilagodljiva"?
Oblika in proizvodni proces kartonske palete Palletkraft se lahko popolnoma prilagodita zahtevam naročnika. Pri kartonskih paletah je mogoče spreminjati:

 • nosilnost (od 600 do 1.600 kg ali več),
 • velikost (poleg standardnih dimenzij so mogoče tudi vse ostale dimenzije glede na potrebe naročnika),
 • obliko (štiri ali večkotniki, polokrogle in druge),
 • odpornost proti vlagi (doda se lahko vosek, za potrebe vlažnih ali mokrih okoljih, npr. perutninske industrije ali pomorskega okolja, npr. za kontejnerski prevoz na ladjah),
 • število odprtin za vilice viličarjev (2 ali 4, pri dvoodprtinski paleti je moč palete približno 30 % večja kot pri štiriodprtinski enake velikosti in kombinacije kartona),
 • robove (z ojačitvami ali brez ojačitev robov),
 • izrezi oziroma vodila za nameščanje palet drugo na drugo (z ali brez). Paleta Palletkraft je prva kartonska paleta, ki ima vodila za nameščanje.
 • sledljivost (lahko so dodani RFID-čipi na skrito lokacijo v valovitem kartonu).


Enako izjemna prednost Palletkrafta je proizvodni proces, ki omogoča res veliko prilagodljivost glede hitrosti in količine dobave palet.

Kolikšno težo lahko nosi kartonska paleta?
Po statistikah poslanih pošiljk po svetu zmore že standardna paleta Palletkraft prenesti težo poslanih pošiljk. Če to ni mogoče s standardno paleto, jo lahko izdelamo in prilagodimo vašemu izdelku.
Nosilnost palete se razlikuje glede na dimenzije in material za izdelavo (gramatura in struktura valovitega kartona). Poleg tega na nosilnost vpliva kaj bo naloženo na paleto in kako je pakirano. Na primer, če paleta prenaša “živo breme” (npr. vreče peska), se nosilnost palete zmanjša. Zato podjetje Palletkraft kupcu omogoči testiranje več različnih palet, da lahko ugotovi, katera mu najbolj ustreza.

Paleta Palletkraft na splošno vzdrži dvakratno težo (statična obremenitev) stoječega tovora, npr. v skladišču. To omogoča, da se lahko tovor nalaga v več ravneh. V dve ali tri ravni v skladišču in eno- ali dvoravensko za pošiljanje.

Kakšne so prednosti palete Palletkraft v primerjavi z drugimi paletami, predvsem lesenimi?

Prednosti je dejansko zelo veliko:

 1. Cena: palete Palletkraft ponujajo ugodnejšo možnost nakupa palet vsakemu podjetju, ki kupuje nove palete ali palete v najemu. To velja predvsem za palete za izvoz, katerih nabavna cena je najmanj 8,5 EUR ali več (odvisno od specifikacij).
 2. Skupni nižji stroški poslovanja oziroma prihranki.
 3. Varnost: palete Palletkraft so lahke in ne vsebujejo žebljev, sponk in nazobčanih robov.
 4. Recikliranje: palete Palletkraft je mogoče 100 % reciklirati.
 5. Gladki robovi: palete Palletkraft ne poškodujejo zunanje folije, saj so na vogalih zarobljene.
 6. Lažja teža palete = več izdelkov / prihodkov na tovornjak: poleg tega, da je lažja paleta prijaznejša do zdravja zaposlenih, vam zaradi manjše teže paleta Palletkraft omogoča, da namesto teže lesenih palet pošiljate na kamionu (letalu) večjo težo svojih izdelkov. S tem lahko transportirate več svojih izdelkov za enako ceno.
 7. Prijazno do živilske industrije: ker so palete Palletkraft izdelane iz istega materiala kot embalaža, v katero podjetja nameščajo svoje izdelek, je to dodatna korist za proizvajalca živil. Embalaže namreč ni treba več nalagati na palete izven proizvodne linije, kot jih morajo pri lesenih, ampak se  jih lahko naloži že ob koncu samega proizvodnega procesa.
 8. Manj poškodb izdelkov: paleta iz valovitega kartona PalletKraft ima vrhunske absorpcijske značilnosti (glede na les, les iz kompozitnih materialov, plastične in druge trde palete). Lesene palete prenašajo udarce s cestišča neposredno na izdelek (do 10 G obremenitve). Palete Palletkraft pa te udarce absorbirajo in blažijo (do 1,4 G obremenitve), zato so izdelki med transportom precej manj poškodovani.
  Pri transportu sadja in zelenjave lahko ta sposobnost absorpcije prihrani tudi 10 % stroška kala in tako večkratno pokrije stroške nakupa palet zaradi izgube s kalom.


Kakšni so prihranki pri uporabo kartonskih palet Palletkraft?

A. Prevoz: do 2 % na ceno vsakega prevoza, ker je kartonska paleta 75 % lažja od lesene palete, kar pomeni od 400 do 1.000 kg manj teže na vsak kamionski prevoz.
B. Manj poškodb tovora: zaradi 80 % večje sposobnosti vpijanja vibracij od lesene palete so prihranki pri prevozu lahko neprecenljivi.
C. Manipulacija z rabljenimi paletami: dodatno bo podjetje prihranilo pri stroških odstranjevanja rabljenih palet po uporabi (odvisno od organiziranosti podjetja).
D. Prevoz in skladiščenje: skladiščni prostor, skladiščenje, prevoz praznih palet, stroški začasnega uvoza pri prevozu palet prek meje
E. Odškodnine: znižajo se stroški za izplačila odškodnin za poškodbe osebja – poškodbe hrbtenic, rok, nog.
F. Administracija: znižajo se stroški uprave, popisa in vodenja palet iz sistema najetih palet.
G. Ekološke dajatve: zaradi 75 % lažje Palletkraft palete znašajo dajatve za PK kartonsko paleto le 0,29 EUR, kar pomeni 0,85 EUR manj kot za leseno paleto.

Koliko stanejo palete Palletkraft?
Palete Palletkraft so povsem konkurenčne cenam lesenih palet in v skupnem strošku paletizacije tudi precej pod stroškom lesenih (nižji stroški prevoza, nižji stroški upravljanja palet po uporabi). Še veliko bolj pa so konkurenčne paletam iz alternativnih materialov. Njihova cena je odvisna od vrste in značilnosti palete.

Ali je mogoče palete PalletKraft uporabljati v vlažnem okolju?
Da, palete PalletKraft je mogoče ponuditi v različici, ki je popolnoma povoskana in primerna za vlažna okolja. Ni pa dobro uporabljati palet v povsem mokrem okolju, ker se statične in dinamične značilnosti valovitega kartona v npr. stoječi vodi spremenijo in niso več enake kot pri suhem kartonu.

Ali lahko paleto PalletKraft opremite s čipom RFID?
Da! V palete PalletKraft lahko vstavimo nalepke (čipe) RFID. To lahko naredimo že med procesom sestavljanja na skrito ali znano lokacijo.

Ali je mogoče palete Palletkraft spet uporabiti?
Načelno jih je mogoče uporabiti večkrat, vendar to ni njihov namen, saj so namenjene enkratni uporabi.

Kaj za podjetje Palletkraft pomeni "za enkratno uporabo"?
Za enkratno uporabo pomeni eno pot palete skozi logističen proces od proizvajalca do distributerja in prodajalca.

Ali vsebuje paleta prah valovitega kartona kot druge valovite palete?
Ne! V nasprotju z drugimi paletami iz valovitega kartona PalletKraft ne uporablja žage za rezanje in obrezovanje v proizvodnem postopku. Naš postopek deluje po načinu združevanja dveh že izsekanih kosov valovitega kartona v eno paleto. Zato naša paleta ne vsebuje več prahu kot ga npr. škatla, v katero zapakirate svoj izdelek.

Ali je priporočljivo hraniti palete zunaj?
Navadno ne.Vas zanima nakup kartonskih palet Palletkraft?


Izpolnite obrazec za povpraševanje in pošljite na info@palletkraft.si.